Natalben Raskaus

Kaipaatko ravintolisää foolihapon, raudan, jodin, D-vitamiinin ja omega-3-rasvahappojen tarpeeseen?

Raskauden aikana ravintoaineiden eli tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve lisääntyy. Monia näistä aineista voi saada luonnostaan ruoasta noudattamalla
monipuolista ja ravitsevaa ruokavaliota hyvin tunnollisesti. Joitakin ravintoaineita – kuten foolihappoa – on kuitenkin lähes mahdotonta saada riittävästi ruokavaliosta. Tällöin tarvitaan ravintolisiä.

Foolihapon puute voi olla haitallista syntymättömälle lapselle, ja se lisää lapsen hermostoputken sulkeutumishäiriön riskiä. Myös omega-3-rasvahapot, rauta, jodi ja D-vitamiini ovat erittäin tärkeitä lapsen kehityksen kannalta, mutta niiden riittävän saannin varmistaminen ruokavalion avulla on vaikeaa
.

Siksi Natalben Raskaus -ravintolisä on kehitetty turvaamaan niiden ravintoaineiden saanti, joita odottavat äidit erityisesti Pohjoismaissa tarvitsevat. Kapselit sisältävät aktiivista foolihappoa, rautaa, jodia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja sekä 14 muuta vitamiinia ja kivennäisainetta, joiden tarve kasvaa raskauden aikana.

Natalben Raskaus sopii myös raskautta suunnitteleville

Jo raskautta suunniteltaessa on tärkeää aloittaa foolihappolisän käyttö ja varmistaa, että saat riittävästi uuden elämän alkamiseen tarvittavia ravintoaineita. Natalben Raskaus -ravintolisästä on hyötyä jo tässä vaiheessa, sillä kapselit sisältävät suositellun päivittäisannoksen aktiivista foolihappoa, rautaa, jodia, D-vitamiinia, omega-3-rasvahappoja sekä muita vitamiineja ja kivennäisaineita.

Tuotteemme

Foolihappo vähentää sikiön epämuodostumariskiä

Foolihappo on tärkeää solujen aineenvaihdunnan, punasolujen muodostumisen ja sikiön kehityksen kannalta. Foolihappo vähentää sikiön epämuodostumariskiä, ja sitä tarvitaan hermostoputken muodostumiseen. Foolihapon puute voi aiheuttaa hermostoputken sulkeutumishäiriön. Jopa 12 prosentilla Euroopan väestöstä elimistön kyky muuntaa tavallista foolihappoa aktiiviseen muotoon elimistön käyttöä varten on heikentynyt. Tämä voi aiheuttaa foolihapon puutetta. Natalben Raskaus -ravintolisän sisältämä foolihappo on valmiiksi aktiivisessa muodossa, joten jokaisen elimistö pystyy hyödyntämään sen täysimittaisesti.

Natalben Raskaus -kapselin sisältö: 400 mikrogrammaa aktiivista foolihappoa

Rautaa tarvitaan veren muodostumiseen

Rautaa tarvitaan veren punasolujen muodostumiseen sekä aivojen, lihasten, maha-suolikanavan ja immuunijärjestelmän kehitykseen. Raskausajan raudanpuuteanemia voi aiheuttaa lapselle kognitiivisia häiriöitä tai käytöshäiriöitä. Odottava äiti saattaa tarvita rautalisää, vaikka ruokavalioon sisältyisi runsaasti rautaa. Keskustele omasta tilanteestasi neuvolan terveydenhoitajan kanssa.

Natalben Raskaus -kapselin sisältö: 30 milligrammaa rautaa

Jodi on tärkeää kasvulle ja kuulon kehittymiselle

Jodia tarvitaan tukemaan sekä äidin että lapsen kilpirauhasen toimintaa. Se on tärkeää lapsen kasvun sekä psyykkisten toimintojen ja kuulon kehityksen kannalta. Jodin puute on yhdistetty myös keskenmenoihin, vastasyntyneen pienipainoisuuteen, huonokuuloisuuteen ja synnynnäisiin epämuodostumiin.

Natalben Raskaus -kapselin sisältö: 175 mikrogrammaa jodia

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä aivojen kehitykselle

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä lapsen aivojen, hermoston ja silmien kehityksen kannalta. Lisäksi elimistö tarvitsee niitä solujen rakentamiseen ja korjaamiseen. Raskausajan ruokavaliosuositusten mukaan omega-3-rasvahappoja sisältävää kalaa tulisi syödä kahdesti tai kolmesti viikossa. Tutkimusten mukaan odottavat äidit kuitenkin syövät liian vähän kalaa ja pelkäävät sen sisältävän lapselle haitallisia ympäristömyrkkyjä.

Natalben Raskaus -kapselin sisältö: 290 milligrammaa omega-3-rasvahappoja, joista 29 milligrammaa EPA:ta ja 145 milligrammaa DHA:ta

 

D-vitamiini on tärkeää luuston muodostumiselle

D-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä, mikä on tärkeää vauvan luuston rakentumisen kannalta. Sitä tarvitaan myös kasvuun sekä keuhkojen, hermoston ja immuunijärjestelmän normaaliin kehitykseen. D-vitamiinin puute voi vaikeuttaa vauvan luuston, hermoston, keuhkojen ja immuunijärjestelmän normaalia kehitystä.

Natalben Raskaus -kapselin sisältö: 15 mikrogrammaa D-vitamiinia

14 muuta tärkeää vitamiinia ja kivennäisainetta

Natalben Raskaus sisältää myös 14 muuta tärkeää vitamiinia ja kivennäisainetta, joita elimistösi voi tarvita ennen raskautta ja sen aikana: beetakaroteenia, B1-vitamiinia, B2-vitamiinia, niasiinia, pantoteenihappoa, B6-vitamiinia, biotiinia, B12-vitamiinia, E-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, kuparia ja seleeniä.